Botox

     ΞΕΚΟΥΡΑΣΤΗ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΜΕ ΤΗ ΧΡΗΣΗ BOTOX

 

ΔΙΑΚΑΗΣ ΑΛΛΑ ΜΑΤΑΙΟΣ ΥΠΗΡΞΕ Ο ΠΟΘΟΣ ΤΩΝ ΜΕΣΑΙΩΝΙΚΩΝ ΑΛΧΗΜΙΣΤΩΝ ΝΑ ΑΝΑΚΑΛΥΨΟΥΝ ΤΟ ΕΛΙΞΙΡΙΟ ΤΗΣ ΖΩΗΣ, ΠΟΥ ΘΑ ΕΞΑΣΦΑΛΙΖΕ ΑΙΩΝΙΑ ΝΕΟΤΗΤΑ. ΤΟ ΕΛΙΞΙΡΙΟ ΤΗΣ ΝΕΟΤΗΤΑΣ ΕΠΡΟΚΕΙΤΟ ΝΑ ΑΝΑΚΑΛΥΨΟΥΝ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΟΙ ΝΕΟΤΕΡΟΙ ΑΛΧΗΜΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ.


Σκοπός
του είναι να περιορίσει την κίνηση των μυών που προκαλούν τις ρυτίδες και ευεργετική του συνέπεια η σταδιακή τους εξάλειψη.Το γνωστό σε όλους μας ΒΟΤΟΧ, η πιο επαναστατική και αποτελεσματική μέθοδος αντιγήρανσης, εισέβαλλε δυναμικά στη ζωή μας τα τελευταία χρόνια. Σήμερα, χρησιμοποιείται ευρέως στην αισθητική Ιατρική με άμεσα και ορατά αποτελέσματα.

Μέσω αυτής της ανανεωτικής διαδικασίας προσδίδεται μια ξεκούραστη και νεότερη εμφάνιση στο πρόσωπο. Απευθύνεται εξίσου σε άνδρες και γυναίκες που συρρέουν στους ειδικούς ανά τον κόσμο για να εισπράξουν τα εμφανή του αποτελέσματα.

 

Οι περί BOTOX μύθοι

7+1 πραγματικότητες

 

Αναφορικά με το ΒΟΤΟΧ οι απόψεις διίστανται. Η μέθοδος έχει πολλούς υποστηρικτές αλλά δεν είναι λίγοι αυτοί που δεν το γνωρίζουν και το φοβούνται. Η αλήθεια, όμως, πέρα από τους φόβους που μας καταλαμβάνουν και τους ενδοιασμούς που διατυπώνονται, βρίσκεται στη διακρίβωση της ιδιοσυστασίας του, των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών του.

Αυτό που μας φοβίζει γίνεται πιο οικείο ιδωμένο από τη σωστή οπτική γωνία.

Επιστημονικές μελέτες λύνουν τις απορίες μας και δίνουν απαντήσεις στους προβληματισμούς τόσο των σκεπτικιστών όσο και των ενδιαφερομένων.

 

Τι είναι όμως το ΒΟΤΟΧ;

 

Η δραστική ουσία του BOTOX είναι η Βουτιλινική τοξίνη τύπου Α, που έχει τη διακριτική ιδιότητα, όταν εγχυθεί σε κάποιο μυ, να περιορίζει την ικανότητά του μυός να συσπάται. Η δράση της διαρκεί περί τους 4-6 μήνες.

Το ΒΟΤΟΧ είναι ένα φάρμακο που δημιουργήθηκε πριν από 20 περίπου χρόνια και χρησιμοποιείται με θεαματικά αποτελέσματα από 8 διαφορετικές Ιατρικές ειδικότητες για περισσότερες από 20 παθήσεις, όπως ο βλεφαρόσπασμος, η εγκεφαλική παράλυση, τα διάφορα, κοινώς λεγόμενα, «tic», καθώς επίσης και σε αγωγή παιδιών που πάσχουν από σπαστικότητα άκρων, σε άτομα με πρόβλημα έντονης μασχαλιαίας εφίδρωσης κ.α.

Ποια είναι η δράση του;

Η χρήση του ΒΟΤΟΧ στην κοσμητική Ιατρική είναι ήδη επίσημα εγκεκριμένη σε 36 χώρες παγκοσμίως και δρα αποκλειστικά εναντίον των ρυτίδων.

Η αισθητική του εφαρμογή επικεντρώνεται στους μυς του προσώπου και του λαιμού και χαλαρώνει όσους από αυτούς ευθύνονται για τη δημιουργία των ρυτίδων έκφρασης. Πρακτικά, δηλαδή, περιορίζονται (χωρίς να ακινητοποιούνται) οι κινήσεις των μυών που προκαλούν τις ανεπιθύμητες ρυτίδες με αποτέλεσμα να δημιουργείται μια ξεκούραστη εμφάνιση στην περιοχή που εφαρμόσθηκε η θεραπεία.

Επιπλέον μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να διορθώσει ασυμμετρίες στην περιοχή του προσώπου (στραβό ή «ουλικό» χαμόγελο), να διορθώσει ή να ανορθώσει το περίγραμμα του προσώπου κ.α.

 

Πως γίνεται;

H κάθε συνεδρία περιλαμβάνει μια σειρά από μικροσκοπικές εγχύσεις στην περιοχή του προσώπου που χρήζει θεραπείας, από εξειδικευμένο και ειδικά εκπαιδευμένο Ιατρό. Οι πιο συχνές περιοχές εφαρμογής είναι οι ρυτίδες του μετώπου, οι ρυτίδες γύρω από τα μάτια, και το μεσόφρυο. Συνήθως, μετά τη θεραπεία με ΒΟΤΟΧ, δημιουργείται παροδικό ερύθημα στα σημεία της έγχυσης, από τα τσιμπήματα που γίνονται με τη λεπτή βελόνα της θεραπείας, το οποίο όμως υποχωρεί μετά την πάροδο 10-20 λεπτών.

Η όλη διαδικασία διαρκεί λιγότερο από 20 λεπτά και δεν έχει καμία επιπλοκή. Αυτό συνεπάγεται ότι μετά την εφαρμογή μπορούμε να επιστρέψουμε σε όλες σχεδόν τις καθημερινές μας δραστηριότητες, και το πιο σημαντικό, χωρίς κανένα πρόβλημα ή σημάδι.

Είναι επικίνδυνο;

Πρόκειται για μια ακίνδυνη μικροεπέμβαση, αφού η ποσότητα του φαρμάκου που χρησιμοποιείται είναι και ουσιαστικά αμελητέα και φυσικά απόλυτα ελεγχόμενη. Το αποτέλεσμα είναι πλήρως αναστρέψιμο, καθώς αν δεν επαναληφθεί η θεραπεία μετά την παρέλευση 4-6 μηνών, η λειτουργία των μυών αποκαθίσταται πλήρως και το πρόσωπο επανέρχεται στην αρχική του κατάσταση. Η θεραπεία μπορεί να γίνει σε συνδυασμό με οποιαδήποτε άλλη αγωγή, στον κατάλληλο χρόνο φυσικά, χωρίς καμία παρενέργεια. Αποφεύγεται γενικά μόνο σε περιπτώσεις ασθενών με μυοπάθειες, στις εγκύους και κατά την περίοδο της λοχείας.

Ποια είναι η ιδανική ηλικία έαρξης αγωγής με BOTOX?

Η ιδανική ηλικία έναρξης της θεραπείας ποικίλει από άτομο σε άτομο, καθώς η δημιουργία των ρυτίδων δεν εξαρτάται μόνο από την ηλικία αλλά και από την ποιότητα του δέρματος, τη διάπλαση και δραστηριότητα των μυών του προσώπου. Επιπρόσθετα, την κατάσταση του δέρματος επηρεάζουν και εξωγενείς παράγοντες, όπως η πολύωρη έκθεση στην ηλιακή ακτινοβολία, η φύση της εργασίας μας αλλά και ο τρόπος με τον οποίο φροντίζουμε το δέρμα μας. Γι’ αυτό και η προληπτική θεραπεία, μέρος της οποίας είναι και οι εφαρμογές BOTOX είναι ο ασφαλέστερος δρόμος για τη διατήρηση της νεανικής εμφάνισης για πολλά χρόνια.

Προκαλούν πόνο οι εγχύσεις;

Στις περισσότερες περιπτώσεις δε χρησιμοποιείται κανένα αναισθητικό μια και ο πόνος είναι ανεπαίσθητος. Σε περίπτωση τυχόν ενόχλησης μπορεί να χρησιμοποιηθεί μια τοπική αναισθητική κρέμα ή η τοπική εφαρμογή για μικρό χρόνο μιας παγοκύστης.

Πόσο διαρκεί το αποτέλεσμα;

Τα αποτελέσματα της θεραπείας αρχίζουν να εμφανίζονται συνήθως μετά την 3η-4η ημέρα και το τελικό αποτέλεσμα είναι ορατό 2-3 εβδομάδες μετά τη θεραπεία.

Τα αποτελέσματα διαρκούν συνήθως 4 έως και 6 μήνες. Εντούτοις, πολλές φορές έχουν και μεγαλύτερη διάρκεια.

Που να απευθυνθώ;

Το BOTOX έχει έγκριση για χρήση από Δερματολόγους και Πλαστικούς χειρουργούς κυρίως, οι οποίοι έχουν εκπαιδευτεί στην τεχνική εφαρμογής του συγκεκριμένου σκευάσματος.

Επιμύθιο

Ας αφήσουμε κατά μέρος τους αφορισμούς. Μπορεί το BOTOX να είναι παγκόσμια μόδα αλλά δεν είναι ούτε επιδημία ούτε φασιστική επιβολή. Έγκειται στη διάθεση ή τη διακριτική ευχέρεια του καθενός είτε να το απορρίψει είτε να μπει στη διαδικασία της αυτοπτικής δοκιμής. Άλλωστε, περί νεότητος…!

Φωτογραφίες πριν και μετά τη θεραπεία με BOTOX:

Ευγενία Σταυροπούλου
Opening Hours

Δευ. – Παρ. 8:00 πμ 15:00 μμ
Τρι. – Πεμ. 17:00 μμ 21:00 μμ

Σαβ.   9:00πμ 17:00 μμ