Υαλουρονικό οξύ

ΥΑΛΟΥΡΟΝΙΚΟ ΟΞΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΤΩΝ ΡΥΤΙΔΩΝ!

 

 

ΣΤΟ ΜΑΓΙΚΟ ΚΟΣΜΟ ΤΩΝ ΕΞΕΛΙΞΕΩΝ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ, ΕΚΕΙ ΠΟΥ Η ΙΑΤΡΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΑΕΙ ΤΗΝ ΚΟΣΜΕΤΟΛΟΓΙΑ, Η ΟΜΟΡΦΙΑ ΠΑΥΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΑ ΠΡΟΝΟΜΙΟ ΤΩΝ ΛΙΓΩΝ.

 

 

Όπως έχει εύστοχα ειπωθεί «η ομορφιά είναι αποδοχή, αίσθημα αυτοπεποίθησης, κωδικός επικοινωνίας, γοητευτική αμαρτία και, αναμφίβολα, κυρίαρχη εξουσία». Ήδη από την αρχαιότητα οι γυναίκες προσπαθούσαν, με όσα μέσα διέθεταν, να δείχνουν πιο όμορφες. Κι επειδή η φιλαρέσκεια δεν έχει φύλο, το ίδιο φιλοδοξούσαν και οι άντρες. Σήμερα η βιομηχανία του θεάματος υπερπροβάλλει μέσω των ΜΜΕ πρότυπα ομορφιάς, τα οποία έχουν αναγάγει το φυσικό κάλλος σε ύψιστη αρετή. Συνέπεια αυτού είναι οι ωραίες γυναίκες και οι ωραίοι άνδρες να λειτουργούν, λίγο ή πολύ, ως μέτρο σύγκρισης.

Χωρίς κόπο αλλά με τρόπο

Είναι αλήθεια ότι ένα υγιές πρόσωπο και δέρμα βοηθά να φαινόμαστε αλλά και να νιώθουμε νέοι και ωραίοι κάτι που επηρεάζει την όλη μας στάση και συμπεριφορά. Το δέρμα μας είναι όμορφο όταν είναι υγιές, χωρίς δυσχρωμίες, ενυδατωμένο και δίχως ρυτίδες και χαλάρωση. Παράγοντες που επηρεάζουν σε μεγάλο βαθμό την εμφάνιση του δέρματός μας είναι ηλικία μας, η υπερβολική έκθεση στον ήλιο, το κάπνισμα, η διατροφή, η απότομη αλλαγή βάρους, καθώς επίσης οι διαταραχές ύπνου, η κόπωση, η συχνή χρήση αλκοόλ, το άγχος και συμπερασματικά η κατάσταση γενικά τόσο της σωματικής όσο και της ψυχικής μας υγείας.

Ως εκ τούτου δεν είναι λίγοι εκείνοι που επιθυμούν να βελτιώσουν την εμφάνισή τους, για να νιώθουν καλύτερα με τον εαυτό τους, χωρίς να χρειάζεται να υποβληθούν σε χειρουργική επέμβαση.

Τέλειο πρόσωπο χωρίς νυστέρι

Η εξέλιξη της δερματολογίας στον τομέα της αισθητικής μπορεί να βοηθήσει σημαντικά στη βελτίωση της υφής και, γενικότερα, της εικόνας του δέρματος. Υπάρχουν ποικίλα εμφυτεύματα του δέρματος και του υποδέρματος που μπορεί να τοποθετήθούν από τον γιατρό μας. Ένα από τα πιο διαδεδομένα είναι το Υαλουρονικό οξύ, το πλέον έγκριτο και δοκιμασμένο υλικό για το γέμισμα των ρυτίδων και τη διόρθωση των ατελειών του προσώπου.

Τι είναι, όμως, το υαλουρονικό οξύ για το οποίο ακούμε πολύ συχνά όλοι; Ποια είναι η αλήθεια και τι πρέπει να προσέξουμε, αν αποφασίσουμε να το δοκιμάσουμε;Στιγμιότυπο 2015-08-30, 8.55.15 μ.μ.

Το υαλουρονικό οξύ είναι μια ουσία που υπάρχει εκ φύσεως στον οργανισμό μας, κυρίως στο δέρμα μας, – σε ποσοστό 56% – και είναι απαραίτητο προκείμενου αυτό να δείχνει πιο σφριγηλό και νεανικό.

Το υαλουρονικό οξύ συμβάλλει ώστε να είναι τα μάτια μας υγρά, να «γλιστρούν» οι αρθρώσεις η μια επάνω στην άλλη, να είναι το δέρμα μας απαλό και λείο.

Με την πάροδο του χρόνου το δέρμα γίνεται πιο ξηρό και λεπτό και χάνει τον τόνο και την ελαστικότητά του. Φυσική συνέπεια είναι να αποκτά ρυτίδες και να χαλαρώνει. Το υαλουρονικό οξύ έχει την ιδιότητα να συγκρατεί τα μόρια του νερού στο δέρμα, με αποτέλεσμα να «φρεσκάρεται», να είναι αλλά και να φαίνεται πιο ενυδατωμένο.

Η σύγχρονη ιατρική έρευνα έχει δημιουργήσει υαλουρονικό οξύ που μπορεί να «τοποθετηθεί» στα σημεία του δέρματος που το έχουν ανάγκη. Δεν περιέχει ζωικές ουσίες και τοξίνες και έτσι αποκλείεται εντελώς ο κίνδυνος μετάδοσης ασθενειών. Επιπλέον, δεν υπάρχει κίνδυνος αλλεργικών αντιδράσεων.

Το υαλουρονικό οξύ έχει τη μορφή ενός ελαστικού διάφανου gel που με μια πολύ λεπτή βελόνα ο ιατρός το τοποθετεί μέσα στο δέρμα ή υποδερμικά, ανάλογα με τη θεραπεία. Αν σκοπός της θεραπείας είναι το «σβήσιμο» των ρυτίδων, το υλικό αυτό τοποθετείται «μέσα» στις ρυτίδες και τις γεμίζει, με άμεση συνέπεια αυτές να εξαφανίζονται. Αν στόχος είναι ο τονισμός και η αύξηση του όγκου των χειλιών ή των ζυγωματικών, ή η διόρθωση του περιγράμματος του προσώπου, τοποθετείται με τρόπο ώστε να τονίσει τα χείλη και τα ζυγωματικά ή να αυξήσει τον όγκο τους, να διορθώσει ασυμμετρίες κ.τ.λ. Αν, τέλος, σκοπός είναι η βαθιά και μακροχρόνια ενυδάτωση του δέρματος του προσώπου, του λαιμού και του ντεκολτέ, τοποθετείται στο δέρμα με μικρούς επιφανειακούς νυγμούς (μεσοθεραπεία).

Με αυτό τον τρόπο προσφέρει ένα μακράς διάρκειας αλλά και απολύτως φυσικό αποτέλεσμα ενυδάτωσης και εμφανούς λάμψης. Είναι μια γρήγορη, εύκολη και αποτελεσματική θεραπεία.

Η παρακάτω φωτoγραφία δείχνει τη βελτίωσης της εικόνας των χειλιών με τη χρήση υαλουρονικού οξέος.
Στιγμιότυπο 2015-08-30, 8.54.32 μ.μ.

Το υαλουρονικό οξύ δεν είναι μόνιμο υλικό.

Δε χρειάζεται καμία προετοιμασία ή τεστ αλλεργίας πριν τη συνεδρία και η όλη διαδικασία διαρκεί λιγότερο από 30 λεπτά.

Η θεραπεία με υαλουρονικό οξύ δε χρειάζεται αναισθησία.

Μόνο όταν η επέμβαση γίνεται στα χείλη, προτιμάται τοπική αναισθησία οδοντιατρικού τύπου. Αμέσως μετά την εφαρμογή μπορείτε να επιστρέψετε στην εργασία σας, καθώς δεν απαιτείται χρόνος ανάρρωσης. Στην περίπτωση επέμβασης στα χείλη, μπορεί να δημιουργηθεί ένα τοπικό οίδημα, που όμως υποχωρεί σε διάστημα 2-3 ημερών. Μετά τη θεραπεία, σπανιότατα, μπορούν να εμφανιστούν αντιδράσεις, όπως ελαφρύ οίδημα ή ερυθρότητα, μόλωπας και ευαισθησία στην περιοχή όπου έχει γίνει η έγχυση. Ακόμα, όμως, και αν εμφανιστούν, υποχωρούν σύντομα.

Διάρκεια θεραπείας

 

Το υαλουρονικό οξύ όταν χρησιμοποιείται για αύξηση όγκου ή γέμισμα των ρυτίδων παραμένει, χωρίς να διαχέεται, στο σημείο όπου εφαρμόστηκε η θεραπεία για περίπου 12 έως 14 μήνες. Μέσα σε αυτό το διάστημα σταδιακά απορροφάται και αποβάλλεται από τον οργανισμό. Έπειτα μπορούμε να επαναλάβουμε τη θεραπεία όσες φορές θέλουμε. Επιπλέον, υπάρχει η δυνατότητα, ανάλογα με τις ανάγκες του δέρματος, να συνδυαστεί με άλλες μεθόδους αισθητικής ιατρικής, όπως το Βotox, Peeling, εφαρμογές Laser κ.α.

Ρωτήστε πριν αποφασίσετε

 

Πριν αποφασίσετε να γυρίσετε πίσω το ρόλοι του χρόνου, πρέπει να βεβαιωθείτε ότι έχετε ενημερωθεί σωστά και ότι δεν έχετε απορίες. Η συμβολή του γιατρού αναφορικά με αυτό είναι πολύτιμη. Ο έμπειρος Δερματολόγος ή Πλαστικός χειρουργός θα αποσαφηνίσει τις τυχόν απορίες σας. Ο γιατρός είναι πάντα πρόθυμος να σας συμβουλεύσει για τη μέθοδο, η οποία ενδείκνυται για την περίπτωση σας, και η οποία ανταποκρίνεται τόσο στις ανάγκες όσο και την κατάσταση της υγείας σας. Ρωτήστε το γιατρό για τις συνέπειες της μεθόδου που θα επιλέξετε και για το χρονικό διάστημα της ανάρρωσης. Είναι αναμενόμενο να σας εξηγήσει πόσο θα διαρκέσουν τα αποτελέσματα και ποιες θα πρέπει να είναι οι δικές σας προσδοκίες. Τέλος, συζητήστε μαζί του το ενδεχόμενο πιθανών παρενεργειών.

Και φυσικά προσοχή: δεν πρέπει να παρασυρόμαστε ζητώντας από τον ειδικό να μας τοποθετήσει υπερβολική ποσότητα υλικού. Ναι στην ομορφιά – όχι στην υπερβολή.

 

Λίγα λόγια για το τέλος

 

Η ουσιαστική προσφορά της αισθητικής Ιατρικής είναι η διόρθωση των ατελειών και όχι η αλλοίωση των χαρακτηριστικών του προσώπου. Πιστέψτε στην ομορφιά του φυσικού αποτελέσματος και ενστερνιστείτε τις επιταγές μιας πανάρχαιας αλλά απόλυτα διαχρονικής ρήσης: «Μέτρον άριστον».

Ευγενία Σταυροπούλου
Opening Hours

Δευ. – Παρ. 8:00 πμ 15:00 μμ
Τρι. – Πεμ. 17:00 μμ 21:00 μμ

Σαβ.   9:00πμ 17:00 μμ