Μεσοθεραπεία τριχόπτωσης

images (1) 

Τι είναι η μεσοθεραπεία του τριχωτού της κεφαλης και σε πότε ενδείκνυται η εφαρμογή της;

Η μεσοθεραπεία είναι η διαδικασία κατά την οποία εγχύουμε με τη βοήθεια πολύ λεπτών βελονών θεραπευτικές ουσίες μέσα στο δέρμα του τριχωτού. Τέτοιες ουσίες μπορεί να είναι: Βιταμίνες, αμινοξέα, ιχνοστοιχεία, αντιοξειδωτικές ουσίες σε συνδυασμό ή όχι με άλλες φαρμακευτικές ουσίες.

Με την μεσοθεραπεία ουσιαστικά δημιουργούμε μικρές διόδους στο δέρμα μέσω των οποίων μπορούν με ευκολία να διεισδύσουν δραστικές ουσίες και να φτάσουν έως το χόριο. Αυτό μεγιστοποιεί το αποτέλεσμα της θεραπείας.

Εφαρμόζουμε την μεσοθεραπεία του τριχωτού όταν θέλουμε να ενισχύσουμε την επανέκφυση των μαλιών ή να μειώσουμε την τριχόπτωση.

Στο ιατρείο μας κάνουμε ψηφιακή ανάλυση της κατάστασης της τριχοφυίας σας με το ψηφιακό δερματοσκόπιο τελευταίας τεχνολογίας Dermoscope FotoFinder, προκειμένου να παρακολουθούμε με ακρίβεια τα αποτελέσματα της θεραπείας.

Πως γίνεται η μεσοθεραπεία;

Με τη βοήθεια μιας λεπτής βελόνας τοποθετούμε μέσα στο δέρμα το μείγμα των ουσιών που έχουμε επιλέξει και που μπορεί να περιέχει βιταμίνες, ιχνοστοιχεία, αντιοξειδωτικές ουσίες σε συνδυασμό με φαρμακευτικές ουσίες όπως μινοξιδίλη, στεροειδή κ.α.

Κάθε πότε πρέπει να γίνονται οι θεραπείες;

Η συχνότητα των θεραπειών εξαρτάται από το είδος και την έκταση της αλωπεκίας του ασθενούς. Συνήθως γίνονται 1-2 φορές τον μήνα μέχρι να πετύχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Πότε θα δω τα πρώτα αποτελέσματα;

Στο πλείστο των περιπτώσεων από τις πρώτες κιόλας θεραπείες παρατηρούμε μείωση της τριχόπτωσης, στη συνέχεια σταθεροποίηση και ενδυνάμωση της τριχοφυίας.

 

Ευγενία Σταυροπούλου
Opening Hours

Δευ. – Παρ. 8:00 πμ 15:00 μμ
Τρι. – Πεμ. 17:00 μμ 21:00 μμ

Σαβ.   9:00πμ 17:00 μμ